Den 21 oktober 2017 släpptes Patrik Nordqvists första studioalbum ”Ett kliv” som spelades in i Stockholm under våren samma år. Skivan är utgiven helt i egen regi, utan något skivbolag i ryggen. Den innehåller 10 egenkomponerade låtar som fått sitt rätta sound med hjälp av musikerna Samuel Muntlin, Nicklas Thelin, Ludvig Eriksson, Marcus Sturewall, Ludwig Gustavsson, och ytterligare ett gäng som medverkat med blås, stråk och kör.

Efter skivan vill nu Patrik ge sig ut och spela mer än tidigare, så man kan gärna boka honom för spelningar. I första han framför han sina egna låtar men kan även lira covers vid behov på fester eller liknande. Använd kontaktuppgifterna som finns under kontakt här på sidan för att skicka din bokningsförfrågan.

Patrik Nordqvist har inlett ett samarbete med Lycklig Produktion. Mer information om det kommer senare.

Patrik berättar:

Jag har skrivit musik så länge jag kan minnas. När jag i sena tonåren började lyssna mycket på textbaserade låtar på svenska tog dock skrivandet fart på allvar med Stefan Sundström, Lasse Winnerbäck, Taube och Cornelis som stora inspirationskällor.

Ett heminspelat album med egna låtar spelades in i sovrummet 2002 och fick titeln ”I brist på ljusa dagar”. Det tillverkades med hembrända CDR-skivor, sax och skrivarpapper, spreds i liten skala i dåvarande hemorten Grästorp, och innehåller 14 sånger, varav Duellen och Reflektion är de som ännu finns på repertoaren.

Under min tid som student i Linköping fortsatte skrivandet och mitt lyssnande på svenska artister, så som Ola Magnell, Tomas Andersson Wij och Peter LeMarc för att nämna några. Jag bildade under en kort tid ett band med några vänner och vi hann spela in en skiva i replokalen som innehåller 7 egenskrivna låtar. ”Det blå huset på Puckvägen 5”, ”Blott ett tidsfördriv” och ”Amor skjuter vilt” spelar jag ofta fortfarande.

De senaste åren har mitt skrivande kommit och gått, men tio utav de låtar som skrivits sedan flytten från Linköping finns nu på albumet ”Ett kliv” som släpptes 21 oktober 2017. Målet är att under 2018 få möjlighet att spela mer live och nå ut till en bredare publik.