Albumrelease Patrik Nordqvist – Ett kliv

Pressmeddelande 2017-09-29

Den 21 oktober (2017) släpper Patrik Nordqvist sitt debutalbum Ett kliv. Detta firas med en releasekonsert på kvartersscenen 2Lång i Göteborg där Patrik får sällskap på scen av fem av de skickliga musikerna på skivan.

Patrik Nordqvist är en hittills okänd röst inom svensk musik. Han bor i Göteborg sedan 2010 men är från början från den lilla orten Grästorp på Västgötaslätten. Han har skrivit eget material sedan tonåren som framförts i många olika sammanhang utan att någon ordentlig satsning gjorts. Demos har spelats in och sålts till de närmaste, men aldrig skickats någonstans. Nu, vid 34 års ålder, är det dags att fler får tillgång till Patriks texter och musik.

Flera av låtarna på skivan hade länge legat orörda i byrålådan när Patrik sommaren 2016 tog kontakt med musikern Samuel Muntlin om att producera ett studioalbum. Samuel satte ihop ett svängigt band och bokade studiotid i februari 2017. Under tre dagar spelades grunder och sång in live till samtliga 10 låtar. Alla i studion kände redan här att det var på väg att bli bättre än de vågat hoppas på. I efterhand har blås-, kör- och stråkpålägg gjorts som lyft produktionen till något alldeles extra.

Skivan är mixad av den grammisbelönade Pål Svenre som genom åren jobbat med bl.a. Mikael Wiehe, Weeping Willows, Rebecka Törnqvist och Lisa Nilsson. Mastringen är gjord av Thomas Eberger på Stockholm Mastering som exempelvis mastrat Lars Winnerbäcks succéalbum ”Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igen”.

Genremässigt kan flera paralleller dras mellan Patrik Nordqvist och just Lars Winnerbäck, eller varför inte Melissa Horn, Tomas Andersson Wij, Stefan Sundström och Peter LeMarc. Det är genomarbetade berättande texter med ett stråk av vemod och givetvis är det på svenska. Varje låt på skivan har dock fått sin egen prägel och det är därför svårt att genrebestämma albumet Ett kliv. Man får helt enkelt lyssna och låta sig fängslas.

Redan nu finns singeln En film om att glida isär ute på flera digitala musiktjänster som en försmak inför vad som komma skall.

Youtube-trailer: https://youtu.be/OM36NRDPrqs
Spotify-länk till singeln: https://open.spotify.com/album/5hAYKDjke0QAfGfmyTywCk
Facebook: https://www.facebook.com/patriknordqvist.artist/
Hemsida: www.patriknordqvist.se
E-post: kontakt@patriknordqvist.se
Instagram: @patrik.nordqvist

Kategorier: Blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *